Не смятах, че сайтът е задължителен за един бизнес докато не се сблъсках с всички позитиви на това един бизнес да има уеб сайт.


1. Безкрайни клиенти

Нямате лимит на клиентите, които може да привлечете през сайта. Днес може да привлечете 1 човек, утре 10 000.


2. Работи за вас 24/7

Ако вие сте магазин, а дори и някаква услуга и си наемете човек, който да раздава брошури, той най-вероятно ще се нуждае от почивка, а и от заплата. Дори и в този случай няма да успее да привлече толкова хора, колкото би привлекъл сайта.


3. Евтино

Ако искате някой друг да ви направи сайта ще ви се наложи да инвестирате някаква сума пари, но ако искате сами да си го направите (и вече можете -> Как да си направим сайт с WordPress) единствената инвестиция ще ви бъде време и пари за хостинг и домейн (около 100-120лв годишна такса).


4. Спестява време

Ако продавате офлайн, преминаването към онлайн продажби ще ви спести неземно много време. Онлайн магазинът събира поръчките през деня докато вие седите на дивана или се занимавате с нещо друго продуктивно. Когато решите просто изваждате всички поръчки и ги изпращате, което ще ви отнеме около час-два. Много по-добре от 8-10 часови смени (понякога и повече.)


5. По-лесно за реклама

Ако решите да инвестирате в брошури, това ще ви струва ПРЕКАЛЕНО МНОГО. Аз лично брошурите ги захвърлям, защото за мен не са удачен пример за реклама. Разбира се винаги има хора, които ще харесат брошурите повече, защото ще има с какво да се занимават когато им е скучно.

Ако обаче решите да си спестите всичките тези разходи, научете се как да пускате реклами във Facebook, Instagram, Google, YouTube и т.н.