Моята история със “Законът за привличането” започва около 2018-2019 година. До около 2020 година изчетох маса книги, статии и всякакъв друг материал, който може да бъде усвоен.

Преди да се впусна в големите обяснения, трябва да споделя, че това беше най-трудният ми момент в живота. Изключително психически лабилен.


Какво представлява Законът за привличането

Това на което те учи Законът за привличането е, че привличаш в живота си това, което за което мислиш. Каквато излъчваш, такава и получаваш. Практиката беше всеки ден да визуализираш какво искаш, да вярваш, че го имаш и ще го получиш.

Когато чух за това веднага трябваше да проверя неговата истинност. Започнах да чета от сутрин до вечер. Попаднах на филма Тайната. Главните участващи там са няколко имена, които няма да назовавам директно. Ключът във филма е жена, която има над 700 книги на тази тема.


Каква е тази жена?

Тя споделя, че в нея са се вселили много духове и през нея те говорят. Получила е тези същества (за мен демонични) чрез дълги медитации. Те пишат книгите ѝ и те предават знанията на хората.


Съответно имам част от книгите и доста добре знам тяхното съдържание и учение. Много е лесно да попаднеш в дебрите на тази религия особено когато се опитваш да намериш изход от всички ситуации, в които си попаднал. Лека по лека тази религия те завлича все по-надълбоко и по-надълбоко. Практикуваш по цял ден и се чувстваш се по-зле и по-зле.


Какво практикувах?

Медитация с часове, визуализации, “мантри”, мелодии с определена честота. Абе всякакви глупости.


Как се избавих от Законът за привличането?

В последствие, психическото ми състояние още повече се влоши. Все повече лоши неща се случваха. В един момент реших да направя по-дълбоко проучване какво представлява тази нова вяра. Това, което намерих доста ме потресе, особено за човек, който вярва в Бога. За първи път думата “Закон за привличането” се споменава в “William Walker Atkinson“, забележете ОКУЛТИСТ. Това, което осъзнах в този момент е, че се бъркам в дълбините може би на демоничното.

В този момент лампата ми щракна. Та аз нарушавам най-важното правило от 10те Божи заповеди – “Да нямаш други богове освен Мене.”. В случая аз вярвах, че някакви същества или аз ще оправя живота си. Бяха ме измамили да си мисля, че съм Бог.


И след това?

Първото нещо, което направих е да се обадя на приятел, който бях завлякал в тази бездна. След това затрих всякакъв материал свързан с тази глупост и отново се обърнах към Бога за прошка. С времето всичко си дойде на мястото и придобих душевното спокойствие, от което имам нужда.


Платих си за всичко

Това, което все още не знаех е, че плащаш висока цена за практикуването на подобни глупости. Ровейки дълбоко в дебрите на интернет, успях да намеря материал, който гласеше нещо от сорта “Когато практикуваш подобни практики, ти се молиш за неща, които не ти принадлежат. Дори и да ги получиш, ще платиш висока цена.”

Сещам се, че тогава чух историята на някакъв човек, (не съм сигурен дали не беше пастор) при който ходеха много хора за да се молят на Бога. При него дошла жена, която се молила да има къщата на своя съсед, толкова много ѝ харесвала. След време човекът умрял и жената купила къщата. Била радостна, докато внезапно не починал съпругът ѝ. Върнала се при пастора и той ѝ обяснил, че тя се е молила за нещо, което не и принадлежи (против Божията воля). Получила го е, но е заплатила сурово за това.