Ще живеем ли изцяло в метавселената

Вчера докато работех вкъщи, радиото беше включено и новината, която чух за метавселената ме накара да прекратя работа и да продължавам да слушам.


2 100 000 евро за парцел в метавселената

Някой беше дал 2 милиона евро за да си купи парцел във виртуалния свят, в така наречената “метавселена”. Купуваш нещо някъде. Някакъв парцел базиран на кодови редове, стоящ на някакъв сървър. На практика без никаква реална стойност.

Със сигурност не съдя решението на този човек. Може би той вижда нещо много по-голямо от това, което виждам аз. До момента не се интересувах от метавселената, имах прекалено много неща, които да следя и тази тематика остана много назад. От както чух тази новина по радиото реших да вникна по-дълбоко в тази тема.


Какво представлява метавселената?

Вместо да го обяснявам с термини, ще ви дам пример. Сядате на дивана, слагате едни очила, които играят ролята на екран, хващате едно дистанционно в едната ръка, друго дистанционно в другата ръка и започвате да живеете виртуален живот. Срещате се с други хора, работите, купувате си облекла, коли, къщи, правите срещи, може би правите и виртуална любов. Но нищо от това няма да присъства във вашият РЕАЛЕН живот.

Отделих доста време и имам няколко теории за това какво според мен ще се случи с тази метавселена.


Какво ще се случи?

Моята теория е, че в един момент този виртуален живот ще стане повече “реален”. Ще направят така, че да прекарваме повече време в този измислен свят. Може би ще ни накарат да работим там. В момента дори има метавселени, чрез които можете да изкарвате пари докато работите там (на виртуална работа). Например казино или брокер. Имайте предвид, че това е само началото. Най-вероятно в близкото бъдеще програмистите ще работят във виртуалния свят и още много други професии, за които сега не мога да се сетя.

Вманячаването ще отдели хората от РЕАЛНИЯ свят. Те ще се чувстват добре във виртуалното и все повече и повече ще искат да стоят в този измислен свят. Ще забравят да се хранят, най-вероятно ще започнат да използват памперси за да не ходят до тоалетната, може би даже ще спят и ще се будят във виртуалния свят. Заспали седнали с очилата на главата, а в двете си ръце стискайки дистанционни, а когато се събудят дали ще знаят кое е реално и кое не.

В един момент този свят ще стане главния свят, където ще се вършат по-голямата част от нещата. Или поне ще опитат да направят това.

Не забравяйте все пак, че трябва да се храним, да се радваме на природата, приятелите, семейството и свободата. Да се забавляваме и да се смеем – заедно, с други хора. Всички тези прекрасни неща се намират в РЕАЛНИЯ свят.

За хората, които не си падат по метавселената – НАПУК НА МАСАТА


Статия относно този имот