Моят опит не е богат, но определено научих няколко неща, които ще бъдат зверски полезни на хората, които искат да се занимават с Афилиейт Маркетинг. Идеята на афилиейт маркетинга е да продавате чужд продукти или услуга като за всяка продажба взимате комисионна.


Какво правех аз?

Създадох един бърз WordPress сайт и там с приятелче започнахме да пишем статии и да слагаме линкове към определени продукти, които се намираха в Amazon. В едно изречение, 10 грешни хода.


Какво мога да посъветвам всички

  1. Ако използвате Amazon. Намерете човек, който да ви направи плъгин, който да качва автоматично X на брой продукти от Amazon във вашият сайт с вашия афилиейт линк. Вашият сайт ще изглежда като магазин пълен с продукти.
  2. Правете го на английски. Шансовете за печалба ако таргет групата ви е англоговоряща са огромни. Имате неограничен брой клиенти.
  3. Правете го на английски. Следващата полза на това сайтът ви да е на английски е, че можете да използвате Google Adsense. Можете да слагате реклами, които да се показват измежду продуктите, които ще ви носят допълнителен приход.
  4. Правете го на английски. Още ползи. Можете да продавате място за реклама във вашия сайт. Точка 3 и 4, колкото повече посетители, толкова повече приходи.
  5. Винаги бъдете готови за смяна. Във всеки един момент може да се случи нещо с продуктите или с компанията създала продуктите, които сте добавили във вашият сайт. За това гледайте да не добавяте линкове към продуктите на много места, тъй като това особено ще ви забави когато решите да смените продуктите или има проблем с тях.
    Идея: Вместо да слагате точен линк към даден продукт, можете да направите определени страници от вашият сайт да препращат към продуктите. Пример “https://itsvalentin.com/download-instagram-book” Този линк ще ви отведе към изтеглянето на електронна книга. Както виждате, не ви давам линк директно към pdf-а. По-този начин няма да ми се налага да изтривам публикациите си в социалните мрежи, в които съм споделил книгата за да сменя URL-а. Този линк препраща към pdf-a.


Ако сте истински отдадени

Ако искате да се изхранвате с подобен бизнес до края на вашият живот, ще се наложи доста работа. Като човек занимаващ се със маркетинг в социалните мрежи мога да ви дам един много силен съвет.


Инвестирайте време в социалните мрежи.

Профилите ви може да бъде свързани с Affiliate Marketing, а може да не бъдат. В тях можете да качвате всичко, което поискате. Това е ваш онлайн храм. Хубавото на социалните мрежи е, че са дългосрочна инвестиция. Видеата, публикациите, снимките стоят докато не бъдат изтрити от вас. Тоест, те няма как да станат по-малко популярни, а точно обратното. Представете си, че инвестирате в компания, която се очаква след 10 години да бъде една от най-печелившите компании. Най-вероятно ще инвестирате всичките си пари, нали така? Дори ще изтеглите и заем. Е.. направете същото и със социалните мрежи, инвестирайте възможно най-много време за да създавате съдържание, ако трябва си вземете и отпуск.