Отговорът тук е ДА. Напълно ДА. Вече можете да намерите всичко напълно безплатно в интернет. Каквото и да искате да научите, можете да го направите напълно свободно и безплатно. Разбира се не говорим за медицина, право и други професии, които изискват специално обучение и квалификация. При тях отново можете да учите допълнителни неща от интернет, но все пак се изисква специално обучение.


Къде можете да учите безплатно?

  1. YouTube – Там можете да гледате видео уроци на абсолютно всичко. Никога не съм плащал за курсове да се уча да програмирам, точно защото има платформа като тази напълно свободно в интернет. Минусът при YouTube за някои хора е, че трябва да знаят поне малко английски. На мен не ми се наложи да знам английски, защото моят начин на учене беше различен. Преписвам това, което пише създателя на урока и след това го гледам как работи и развивам собствена логика. Паралелно с това научих и английски.
  2. lab.itsvalentin.com – Нямаше как да не сложа моите уроци. Те не са професионални и най-вероятно пропускам някои неща, но пък от друга страна са безплатни, кратки и на български. С времето ще правя все повече и повече такива уроци, така че определено си заслужава да хвърлите едно око.
  3. Stackoverflow – Тук имате решението на всеки един проблем свързан с програмирането. Начинът по който да потърсите решение в този сайт е или да създадете тема с вашия въпрос или просто да напишете в Google -> How to create login form stackoverflow.com. Трябва да знаете английски колкото да зададете правилно въпроса си на Google. След това вътре можете просто да копирате кода, който е въвел собственика на отговора и да го поставите там където на вас ви е нужно. При нужда разбира се можете да използвате Google Преводача (с времето ще научите английски).