Преди време подръжавах на теорията “Fake it, till you make it”. Идеята на тази теория е да правиш нещата така, сякаш вече имаш това, което искаш да имаш. Тъй като тогава бях маняк на тема пари, успех и богатства се държах така, че вече ги притежавам.

Това, което правех беше да качвам в социалните мрежи все неща, които да показват, че по някакъв начин съм успешен, че всичко ми се получава. Това е една от многото простотии, в които се бях забъркал да правя. Общо взето спаднах към хората, които показват само щастливите моменти от своя живот.


Ако и вие правите това, спрете.

Един ден всичко ще излезе на яве. Вместо да живеете в стрес, че някой ще разбере, че не сте толкова успешни, че нямате бизнес, а просто някакво занимание, по-добре бъдете искрени. Не очаквайте, че вашата така добре скрита тайна ще остане скрита от всички. Хората виждат повече от колкото предполагате.

Ще дойде момент, в който всички, които сме правили това, ще изглеждаме смешно. Неизбежно е. Единственото, което правите е да си крепите егото и да се чудите какво да кажете за да не избягате от образа, който вече сте си създали. Повярвайте, много по-лесно е просто да бъдем себе си.

Не е нужно всички да сме успешни, но е нужно всички да сме искрени и нормални.


Животът е много по-лесен

Знам, че всички правим това или сме го правили някога. Всички сме крили колко пари изкарваме на месец или колко кредита сме изтеглили. Пробвайте се да бъдете искрени и реални и ще видите как ще спечелите много повече хора от колкото когато се представяте за човека, който не сте.

Вече не ми се налага да мисля как да извъртя отговорите на неудобните въпроси. Много по-лесно ми е да казвам истината от колкото да я крия.

Освободете се от тоя товар.