Аз имам един много специален начин по който се учех да програмирам. За момента това СПОРЕД МЕН е най-добрият метод (ако намеря по-добър със сигурност ще го споделя).

Този метод е доста нестандартен, защото повечето хора, които тепърва започват и нямат нервите да се занимават много – много не го мислят за полезен, защото си казват “Няма как да се справя”, “Та аз нямам основите” и т.н.

Сега ще ви обясня много бързо.


Какъв е този метод?

Започнете да правите някакъв ГОЛЯМ проект. Проект, който вече съществува. Да приемем, че искате да научите Уеб Програмиране – PHP, HTML, CSS, SQL, JavaScript и т.н. Започвате да създавате Facebook от абсолютната нула. Когато срещнете проблем, просто търсите за него в интернет.

Когато правите толкова голям проект, вие ще преминете през всички етапи на програмирането и всякакви проблеми, с които ще се наложи да се справите. С всеки проблем с който се справите ще получавате повече и повече знания.

Пример: Стигате до момента, в който трябва да направите форма за регистрация, но не знаете как. Влизате в Google (където има всичко) и пишете “how to create login form with PHP”. Ще посетите някоя страница където хората са ви дали код, който ще можете да използвате. Копирате го, поставяте го и ако не знаете английски и не можете да си преведете описанието от създателя на код, можете да използвате Google Преводача (с което ще се понаучите и на английски език) или просто да премахвате ред по ред от кода за да разберете кое какво прави.


Бонуси

Не само, че ще се научите да програмирате, но и ще имате проект, който да покажете на бъдещия си работодател или партньор. Преждевременно ще се научите как да използвате GIT и още други платформи, които ще ви влязат в полза.

Успех!

By Valentin Yuliyanov

123123