Като собственик на страница в Instagram, която има около 20% Engage Rate и 4 цифрени последователи мога да споделя на бързо какво съм прилагал през тази една година, какво е работило най-добре и какво не.


1. Следване на потребители

Няма да го крия. Това е един от най-добрите начини да получиш повече последователи и хора, които да следят публикациите ти. Стратегията е следната > Следваш по около 100 човека на ден и след седмица да спреш да ги следваш. Някои хора приемат това за гадна и подла стратегия, но фактите са си факти. Това е един от най-добрите начини да достигнеш до повече и повече хора. Някои хора може да не им хареса това, че сте спрели да ги следвате, но други ще бъдат благодарни за това, че са разбрали за вашата страница. Ситуацията е 50 на 50.


2. Писане на коментари

Отваряте търсачката и пишете някой град където вашият бизнес оперира, например: Sofia, Bulgaria. Преглеждате секцията Top Posts и където можете да оставите коментар, който да даде някаква стойност на собственика го правите. “Страхотна снимка. Аз бях на това място преди 2 години и съм наистина очарован от гледката.”. Въображението трябва да работи на макс. Същата процедура може да направите и с хаштаг. Ако вашата страница е за фитнес, отваряте търсачката, пишете #fitness и добавяте коментар на колкото можете повече публикации в този хаштаг.

Ако се чудите защо това наистина работи. Всеки коментар, който напишете стои докато собственикът на публикацията не го премахне или вие не го премахнете. В повечето случаи това означава, че коментарът стои завинаги. От това следва, че ако пишете по 40-50 коментара на ден, вашият профил ще се показва на 40-50 места на ден и 1500 места на месец. Ако трябва да влезем още по-дълбоко в сметките вашият коментар може да бъде видян от 1 до 100 човека (в зависимост от това, колко последователи има собственика на публикацията). Сами си правете сметката от тук на татък.


3. Често качване

Която и статия да прочетете за развиване на каквато и да е страница или профил ще прочетете, че е много важно да качвате често. Това си е вярно, но има някои неща, които не се уточняват навсякъде. Ще го карам накратко.

  • 1-3 Публикации на ден – Ако искате повече харесвания и в същото време страхотна активност.
  • 6+ Публикации на ден – Ако искате да стигнете до повече хора и да правите повече продажби, но ще имате по-малко харесвания. За някой проблем, за други не.


За край

Това са най-важните неща за които се сещам. Сигурен съм, че има по-добри методи от моите, но не забравяйте, че това, което пиша не е просто взето от някаква статия, а е изпробвано лично в продължение на година и половина.