Как да направим сайта си разпознаваем за Google (SEO)

Като човек, който е индексирал няколко сайта на първо място в Google имам какво да ви разкажа и ще го направя бързо и лесно за разбиране. Това е изцяло на мой опит. Не съм SEO Експерт.


1. Сайтът ви трябва да е бърз

Пробвал съм доста CMS платформи като WordPress, които улесняват работата тъй като може да си направите сайт за около 2-3 часа, НО те не са най-добрият вариант ако сайтът ви е нов и искате да бъде лесно разпознаваем. Колкото и разширения да инсталирате, няма да бъде толкова бърз колкото сайт написан от нулата.

Ако вече имате изградена аудитория, направете го с WordPress, но ако тепърва ще израствате и искате да получавате органични посещения от Google, изтеглете един шаблон и набързо сглобете един бърз сайт – (Как да направим бърз сайт – Скоро)

Проверете как Google оценява сайта ви -> Провери


2. Ключови думи

Изберете си ключови думи, които да пасват на дейността ви. Ако имате онлайн магазин за продажба на дрехи не използвайте просто ключовата дума “Дрехи”. Ако сте местен бизнес, направете го “Евтини дрехи в гр. София” или нещо подобно. Слагайте тези ключови думи на всякъде където можете.

Нека въображението ви да работи.


3. Backlinks

Слагайте линк към вашият сайт на колкото се може повече места. Това се нарича Backlinks. Регистрирайте бизнеса си във всяка бизнес директория онлайн. Там обикновено се изисква да се опише бизнеса и да се сложи линк към сайта, телефон, имейл и т.н.

Колкото повече, толкова повече.


4. Sitemap – Карта на сайта

Ако използвате WordPress има доста разширения, които да ви създават sitemap автоматично. Ако обаче следите по-горните стъпки значи такова разширение за вас няма и ще трябва да си направите sitemap-а сами.

Докато направи такъм урок, можете да проверите в интернет как се прави “Карта на сайта”


5. Google Webmaster

Регистрирайте сайта си в Google Webmaster. Там можете да гледате статистиката на сайта ви, как хората го намират, с какви ключови думи го намират и т.н. Като цяло статистика, която Google ви предоставя. По този начин казвате на Google, че вие притежавате този сайт. Също така в Google Webmaster можете да регистрирате картата на сайта ви за да може паяците на Google да пренинат през сайта ви и да го регистрират в търсачката.


Не съм експерт

Не съм експерт и за това не взимам пари да предавам уроци свързани с SEO Оптимизация. Давам знанията си безплатно като основа, а ако вие искате да се занимавате със SEO Оптимизация ще продължите да се учите от други, може би по-достоверни източници.

Related Posts