Как да намерим първия си клиент

Намерете проблем в нечий бизнес/живот, намерете начин да се свържете със собственика, обяснете подробно неговия проблем, напишете и решение.

Намерете проблем и дайте решение, безплатно.


1. Безплатното е много по-платено

Сиренето е с пари – истина е, но сегашното мислене трябва да бъде изкоренено. Повечето хора искат да правят всичко възможно за да изкарат някой лев. В това разбира се няма нищо лошо, но така пропускаме много възможности. Най-важното нещо е да решаваме проблемите на околните, а наградата за това идва по-късно. Тя може не винаги да бъде в парична форма, не е и нужно.

Какво бихте предпочели, да изкарате бързи 20лв от някого и да забравите за случилото се или да помогнете на някого, да спечелите неговото доверие, а това съответно след себе си води позитивите, че печелите и доверието на хората около него, все пак вече сте изпитана марка. Това разбира се не винаги работи, но в моите очи изграждането на един наистина стойностен бизнес изисква едно от Божите правила – Давай.


2. Кои са вашите потенциални клиенти?

Давам ви пример с това кои за мен бяха потенциалните клиенти. Всички хора, които в момента поддържат уебсайт. Зареждам се с кафето пред компютъра и започвам да търся неща, които могат да бъдат полезни на собствениците на онлайн бизнес. Намирам проблем, обяснявам проблема, обяснявам решението, предлагам услугите си ако имат затруднение с решаването на проблема.

По този начин не си завързал човека с въже, казвайки му – “имаш проблем, но няма да ти кажа какъв е ако не ми платиш”. Абсолютен рекет и загуба на доверие още от началото на “връзката”.

Помислете кои са хората, на които можете да бъдете от полза и дайте максимума от себе си.


3. Създайте блог, книга или видеа

Независимо кое от тези неща избирате да правите ще бъдете от огромна полза на населението. Моята сегашна цел е да помогна на възможно най-много хора да се справят със собствените си компютри, да се научат да програмират и да развиват платформите си сами.

Каквото и да правите и качвате онлайн, то ще бъде там завинаги. Няма как да става по-малко популярно, напротив. С времето съдържанието ви ще става все по-популярно и по-популярно.


4. Не правете тези неща само за да получите някакво възнаграждение

“Славата” не храни, гордостта не храни, поздравленията също не хранят, но ако правите нещата само за да бъдете възнаградени няма да стигнете далеч. Първо трябва да обичате това, което правите и да го правите с удоволствие, а след това да сте готови да го правите безплатно.

“New Age модата” ни казва, че успешният бизнес е бизнес, който “прави много пари”, аз искам да кажа друго. Бизнесът е бизнес когато помага и дава стойност на населението.

Много по-важно е да живеем по тези много прости правила, които ще намерите в древните книжа, аз ги намерих в Библията.

Related Posts