Това е една много интересна миграция, която все още не е напълно завършена. Оставих програмирането още преди няколко години, но все пак продължих да работя. Все пак трябваше да се изкарват пари. Продължавах да развивам някакви проекти и да работя като freelancer. От няколко месеца вече напълно реших да оставя работата свързана с писане на кодове. (За това ще пиша в друга статия)


Какво ще стане сега?

Това, което бях замислил да правя, ще продължа да го правя – да споделям знанията си с други хора и съответно да им помагам да вникнат в програмирането и да се справят с проблемите много по-лесно. Нямам намерение да държа знанията си за себе си, би било егоистично. За това направих канала в YouTube, където да качвам уроци свързани с уеб програмирането. След като споделя всичко, за което се сещам в програмирането, ще мисля какво ще правя, но за сега продължавам да пиша и създавам съдържание подпомагащо хората искащи да се научат как да програмират.


Това ли е само?

Всъщност не. Зарязвайки програмирането като “занаят” задава началото на една доста голяма миграция, която все още ми е трудно да напрая. Оставяйки виртуалния свят на много задно ниво. Виртуалния свят започна да ми става изключително вреден и манипулиран. Осъзнах, че повечето неща, които правя пред монитора никога няма да имат значение и са само пиксели, които са на път да изчезнат. Пиксели, които могат да бъдат премахнати и заличени за секунди.

Когато градиш нещо виртуално, ти всъщност не градиш почти нищо.


Да не съм се побъркал

За побъркване не съм сигурен, но определено съм объркан. Тази промяна трябваше да бъде факт още преди много дълго време, но желанието за слава и богатство ме спираха да направя крачката. Да не би случайно някой да направи нещо, за което съм се сетил, но не съм направил и да вземе цялата печалба. Само като се сетя за тези моменти и вече ми прилошава. Припилях голяма част от тийнейджърските си години търсейки богатството. Оказа се, че аз вече съм го имал.

Тръгна да става доста поетично, за това ще спра до тук, но определено ще ви държа в течение как се отразява тази миграция на мен и живота около мен.